21-årig tiltalt for 14 indbrud og videresalg af narko

En 21-årig mand blev onsdag stillet for retten i Randers, tiltalt for salg af narko, gentagne indbrud og hæleri. Hans kæreste er også tiltalt i sagen, men nægter sig skyldig.

Af Benjamin Bøllehuus

Sagen tog sin begyndelse en dag i januar tidligere i år, da politiet aflagde den unge mand og hans kammerat et besøg ved kammeratens lejlighed i Aarhus N. Her fandt politiet de to unge mænd med en joint, hvorefter politiet fik den tiltalte mands samtykke til at ransage hans lejlighed i Randers. Her fandt man 143,3g kokain, 5g MDMA og 8000 kr. i kontanter. Yderligere fandt politiet en bog, hvor manden havde ført regnskab for sit videresalg af narko, hovedsageligt kokain.

Dette blev starten på, hvad der skulle vise sig at være en mere omstændig sag. Efter at have anholdt og forhørt manden, fandt politiet også ud af, at han havde stået bag en stor mængde indbrud, primært i Østjylland. Det første af disse indbrud havde fundet sted i august 2018, hvor manden havde smadret en terrassedør med et koben for at tilegne sig adgang til huset. Her havde han stjålet en Corona designlæderstol, et Rolex-ur og en B&O højtaler til en samlet værdi af cirka 100.000 kr. Men det var ikke hvem som helst, han havde brudt ind hos. I huset boede en af hans gode venner. Den tiltalte mand var på daværende tidspunkt ude i et dybt misbrug af både kokain og hash, hvilket gjorde ham ”pisse ligeglad med vennen”.

Indbruddet hos vennen blev startskuddet til en lang række af indbrud i resten af 2018 og starten af 2019. Ved alle indbrud gik manden efter dyre designmøbler, ure, smykker og højtalere – alle sammen med tanke på videresalg. Det er anslået, at han har stjålet og videresolgt for mindst 1 million kr. Manden erkendte sig skyldig i videresalg af narko, hæleri og indbrud, dog med undtagelse af fire indbrud, som han hårdnakket argumenterede for, at han ikke havde begået.

Den tiltalte mands kæreste, ligeså 21 år gammel, var også til stede denne formiddag. Hun var tiltalt for at bruge tyvekosterne og for hæleri af grov beskaffenhed, men nægtede sig skyldig gennem hele retssagen. Hun var tydeligvis mere berørt af situationen, end manden var, og kunne ikke holde tårerne tilbage inden retssagen gik i gang. Da det blev hendes tur til at vidne, havde hun dog genvundet fatningen. Hun forklarede, at hun ingen kendskab havde til de dyre designmøbler, men godt var klar over, at den tiltalte mand anskaffede ting med henblik på videresalg. Dog var hun ikke klar over, hvordan han skaffede dem, og antog, det var fra nettet. Han havde dog bedt hende om at videresælge nogle ting, bl.a. et sæt Global knive. Da hun blev spurgt, hvorfor politiet havde fundet mistænkelige billeder på hendes telefon, nægtede hun at have set dem. Anklageren spurgte, om hendes kæreste havde adgang til hendes telefon, hvortil hun svarede: ”Han har fuld adgang til min telefon, og det har han altid haft.”

Der forventes at fældes dom tidligst fredag d. 22 november, men sagen kan potentielt skubbes til næste uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *