Jeg har en forkærlighed for et univers med sværd

På trods af titlen som selvproklameret Game of Thrones fanatiker, har Sebastian endnu ikke fået læst bøgerne. Om han nogensinde får muligheden for det, kræver at George R. R. Martins skriveblokade løfter sig.

Af Benjamin Bøllehuus

Sådan lyder det fra journaliststuderende på DMJX Sebastian Birch Trosborg, som jeg har haft fornøjelsen af at småsludre med på en gråvejrsdag i september. Stolen knirker, når han begejstret læner sig fremad for at fortælle om sin store passion, kæmpesuccessen ‘Game of Thrones’. Sebastian fortæller, at han bliver fanget af en selvidentificering hos seriens mange brogede karakterer. Særligt nævner han figuren Tyrion som hans favorit. Der er noget komisk over, at han vælger en flabet, til tider uhøflig, dværg. Ikke ligefrem ord, der springer frem, hvis man skulle beskrive Sebastian. Fortæller det så noget om Sebastian, når nu han selv nævner identificering? ”Tyrions historie handler i starten om, at han bare boller nogle horepiger uden noget formål, men sidenhen handler det om at finde den ægte kærlighed. Så udvikler han sig og bliver mere menneskelig, ja måske ligefrem klogere.”

Men på trods af en enorm kærlighed for serien, er det ikke en lutter dans på roser at være selvproklameret Game of Thrones-fanatiker. Da snakken falder på den seneste sæson, bliver stemningen straks dyster. Sebastian tager en dyb indånding og kigger opgivende på mig. Serien er nemlig dalet gevaldigt i kvalitet i den sidste sæson, siger Sebastian. ”Folkene bag serien har tydeligvis ikke kunnet magte opgaven, hvilket kommer til udtryk i slutproduktet. Jeg er skuffet over, hvordan serien sluttede, i forhold til hvor godt det var tidligere.” Det er ikke unormalt, at en serie ikke formår at holde kvaliteten igennem alle sæsoner, men i Game of Thrones’ tilfælde er forklaringen noget uortodoks. I den sidste halvanden sæson har tv-serien nemlig formået at indhente bøgerne. Forfatteren George R. R. Martin fik en skriveblokade midt i den syvende bog. En skriveblokade, der, efter sigende, ikke har løftet sig endnu, og som mange mener aldrig kommer til at løfte sig. Ifølge onde tunger forlyder det, at Martin aldrig kommer til at skrive bøgerne færdig. De opstiller et paradoks for Martin med to muligheder, der kun kan udspille sig negativt. I første scenarie skriver Martin bøgerne færdig, hvorefter han unægtelig vil blive kritiseret for enten at læne sig for tæt op ad serien eller bevidst at afvige fra serien. I andet scenarie og det, som de fleste anskuer som det mest realistiske, skriver Martin ikke bøgerne færdig og får derved skadet sit forfatterskabs ry og ære.

Sebastian håber på, at bøgerne bliver færdigskrevet. ”Jeg glæder mig til at læse de sidste bøger og håber bare på, at han har styr på sit plot i forhold til hvordan serien skal ende.” Det er op til George R. R. Martin at afgøre, om fans verden over nogensinde skal få chancen for at få fingrene i den litterære afslutning af Game of Thrones. Forsvinder hans skriveblokade i den nærmeste fremtid, har han i hvert fald én forventningsfuld fan, bosiddende i smilets by, ventende i enorm spænding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *